Om du håller på att bygga ditt eget hus vet du säkerligen hur mycket det är att göra och hålla koll på. För att underlätta hela denna process har vi därför satt ihop en lista med lite tips som vi hoppas kommer kunna hjälpa dig med ditt husbygge. Låt oss sätta igång.

Vad för hus behöver du?

Innan du ens sätter igång att bygga är detta något som du bör veta. Hur stor familj har du och hur många rum kommer du därmed behöva? Vill du ha ett gästrum, ett lekrum eller kanske ett TV-rum? Tänkt dig hur du vill bo om 10 år. Det brukar vara en väldigt bra utgångspunkt.

Välj en tomt:

När du sedan har en aning om vilken sorts hus du vill ha är det dags att välja en tomt som passar detta hus. Tänk nu också på saker som hur lätt det är att dra dit el och vatten. Går det att koppla ihop med det kommunala avloppet? Annars kommer du nämligen få bygga dit eget.

Vad är din budget?

Det här är en väldigt viktig del av ett husbygge. Du måste komma fram till vad du har råd att betala. Du kanske vill ha ett stort hus med massor av marmor men du har helt enkelt inte råd med det. Försök då att tona ned det lite, kanske duger något annat än marmor?

Bestäm isolering:

Det här är en sak som är extremt viktigt när du bygger ditt hus. Om du har råd så ska du definitivt satsa på lite dyrare och bättre isolering. Detta kommer nämligen göra ditt hus mycket billigare att värma upp. Det betyder att du faktiskt sparar pengar på det i längden. En bra isolering skyddar också mot fuktskador vilket verkligen är bra. Det är inget roligt att ha byggt färdigt ett hus bara för att få fuktskador direkt.

Hur ska uppvärmningen gå till?

Det här är också något som du måste fundera på. Luftvärmepumpen är billig men lite osäker mitt i vintern när du vill ha som mest värme. Bergvärmen däremot är dyr men den kommer att värma upp ditt hus utan tvekan. VI kan inte svara på vad som passar er bäst, detta är ett val som ni måste klara själva. Vi råder er bara att fundera på alla för och nackdelar innan ni gör ert val.

Att bygga sitt eget hus är inte alltid lätt men det är otroligt roligt när det går bra. För att ditt husbygge ska gå så bra som möjligt kan det räcka med att följa våra tips. Dem kommer att ta dig en lång bit på vägen mot ett färdigt hus.