Få saker är lika trevliga som golvvärme. Det är helt enkelt superskönt att bara stå på ett uppvärmt golv nu i vinter. Det är också väldigt bra eftersom du kan lägga ut strumpor och annat att torka. Saken är bara den att många inte vet hur man ska lägga golvvärme på rätt sätt för att få ett så bra resultat som möjligt. Det är därför vi ska gå igenom det idag.

Vattenburen eller elektrisk?

Det första som du måste lära dig är att det faktiskt finns två olika typer av golvvärme, den vattenburna och den elektriska. När du ska lägga in din golvvärme kan det vara bra att jämföra för och nackdelar mellan dessa två för att sedan kunna välja den som passar dig bäst.

I källaren:

Många tror att de kan lösa problemet med fukt i sin källare genom att installera golvvärme men så är inte fallet. Det enda detta gör är att flytta fukten. Fukten kommer flytta upp i väggar eller tak istället. Om du har fukt i källaren måste du alltså åtgärda detta innan du kan installera golvvärme. Du kan till exempel ta och isolera ditt källargolv. Om du bor i ett äldre hus är chansen nämligen stor att golvet i din källare inte är isolerat. Om du isolerar ditt källargolv kommer detta antagligen lösa problemet med fukten.

Trägolv:

Många menar att du inte kan ha golvvärme under trägolv medans andra säger att det inte är några som helst problem. Det är möjligt att ha golvvärme under ett trägolv men det är en del saker du måste tänka på. För det första bör värmen på golvet aldrig överstiga 27 grader, detta beror på brandrisken. Du bör inte heller ha golvvärme under bok eller lönn då dessa golv är väldigt känsliga för ändringar i temperatur.

Garanti:

Det sista som vi kommer att nämna i denna artikel är vikten av att välja en leverantör som erbjuder dig en bra garanti. Att behöva riva upp golvet och fixa när något har blivit fel är inte billigt och det är en riktigt tråkig utgift. Välj därför en leverantör som ger er en bra garanti för att undvika detta problem helt och hållet. Det är helt enkelt mycket smartare.

Vi hoppas nu att ni med dessa tips har lärt er lite mer om golvvärme och hur du på bästa sätt ska lägga in det. Självklart finns det många andra saker att tänka på och göra men dessa är några av dem viktigaste.